Retete peste - Preparate din peste, raci, melci si scoici - 524. Scoici prajite

RETETE

RETETE PESTE

 
 

Retete peste

Pentru iubitorii preparatelor din peste si alte vietatii acvatice, acesta este locul potrivit unde puteti gasi cele mai multe retete de specialitate. Va invitam sa vizitati paginile siteului nostri si sa experimentati retete din cele mai deosebite cu care va veti impresiona invitatii.
 

Retete Preparate din peste, raci, melci si scoici / Retete Scoici prajite

524. Scoici prajite


40-50 scoici, 200 g faina, 2-3 oua, 100 ml ulei, 1 ceasca de lapte sau sifon, sare, 1 lamaie si eventual unt
Se aleg numai scoici vii. Se ciocaneste in valve (capace) si daca acestea se misca si se inchid imediat, scoica este vie.
Scoicile nu se tin in apa, ci se spala cate una si numai cele vii se pun la fiert, intr-o cratita, cu 2-3 pahare de apa, care se acopera cu un capac. Cand incep sa se deschida valvele, se ia cratita de pe foc si se scoate carnea dintre valve, dupa care se da prin aluatul pregatit astfel: se freaca galbenusurile cu putina sare, piper, apoi se adauga faina, ulei si se dizolva cu lapte sau ci sifon (atat lichid ca sa iasa un aluat ca o smantana groasa), iar la urma se adauga albusurile batute spuma.
Scoicile (carnea) se dau prin aluat in momentul in care s-a incins uleiul in tigaie si se prajesc pana se rumenesc putin. Se servesc stropite cu unt topit si cu zeama de lamaie.






Trimite pe mesenger - 524. scoici prajite
 
Voteaza 2.82/5 (34 voturi)

Adauga comentariu pentru 524. scoici prajite Comentariul tau         Poza printeaza 524. scoici prajite Printeaza reteta         Favorite - 524. scoici prajite Adauga la favorite



Alte retete din categoria - Retete Preparate din peste, raci, melci si scoici

400. Peste rasol (reteta de baza)


La 1 kg de peste (crap, lin, stiuca, salau orice fel de peste proaspat sau conglelat) se pun la fiert urmatoarele componente: 100 g morcovi, 1 ceapa, 1-2 radacini de patrunjel, toate taiate felii, cateva boabe de piper, 1 foaie de dafin, sare si otet dupa gust.Intr-un vas a carui marime trebuie sa f...
(citeste toata reteta)



401. Peste rasol cu legume


Pestele se pune la fiert la fel ca in reteta anterioara, cu atata apa cat este nevoie sa-l acopere, altfel, apa de prisos dizolva substantele nutritive si diminueaza gustul pestelui. Dupa ce pestele a fost pus la fiert in vasul cu legumele aproape fierte, se mai adauga dupa apreciere sare, 1 foaie ...
(citeste toata reteta)



402. Peste prajit (reteta de baza)


Peste, sare, lapte, faina, ulei si eventual lamaieSe curata pestele de solzi, se scot intestinele si se spala sub jet de apa la robinet. Se zvanta bine pestele cu un prosop curat, se taie capul si se da la o parte (se va folosi pentru ciorba), iar corpul se taie in felii (bucati). Daca pestele este ...
(citeste toata reteta)



403. File de peste pane


Pestele (salau, somn, cod, morun, nisetru) curata, spalat si zavntat, se taie in felii, apoi se inlatura oasele. Se sareaza, se pipereaza si se da prin faina, ou batut si prin pesmet, dupa care se prajeste in ulei bine infierbantat, pana se rumeneste frumos pe ambele parti. Se serveste cald cu carto...
(citeste toata reteta)



404. Peste la gratar


Peste, sare, ulei, zeama de lamaie si garnitura de cartofiPestele curatat, spalat, zvantat s daca este mare taiat in doua pe lungime se sareaza si se lasa sa stea cam 20-30 min. Apoi se sterge cu un servet si se unge cu ulei pe ambele parti. Se asaza pe gratar bine incins, altfel pestele se lipeste ...
(citeste toata reteta)



405. Peste la gratar cu sos a la grec


Se prepara ca in reteta precedenta, cu deosebirea ca, dupa ce pestele este fript, se asaza pe un platou mai adanc si peste el se toarna sosul a la grec, pregatit din 100 ml ulei, 150 ml sifon, 1 lamaie, 1 legatura de patrunjel verde, piper, sare dupa gust, dupa cum urmeaza: se toarna uleiul intr-un ...
(citeste toata reteta)



406. Saramura de peste


Pentru o portie: 200-300 g peste, sare, boia, sau ardei iuteSe prepara din peste marunt (crap, biban, platica, caras) sau din burta de crap, care se frige la gratar sau pe plita presarata cu sare. Burta de crap se frige mai intai pe partea taiata apoi si pe cealalta. Pestele fript de crap se curata ...
(citeste toata reteta)



407. Crap cu usturoi (crap spaniol)


Se aleg crapi mai mari, ca sa se poata taia in felii sau in fileuri, adica: pestele curatat se despica orizontal in doua de-a lungul sirei spinarii, se scot oasele mari si dupa ce se taie carnea in bucati mai mari, se sareaza, se ung cu putin ulei si se pun pe gratar bine incins. Dupa ce pestele s-a...
(citeste toata reteta)



408. Aterine sau chilca prajita


Acesti pestisori de mare nu se curata de solzi decat li se taie capul si coada, iar intestinele se inlatura prin apasarea burtii si scoaterea lor prin branhii. Dupa aceea, pestisorii se tin 2-3 ore in apa rece, apoi se zvanta cu un servet, se trec prin faina si se prajesc in ulei mai mult si bine in...
(citeste toata reteta)



409. Aterine sau chilca cu ceapa


500 g aterine sarate, 500 g ceapa, 100 g morcovi, 100 ml ulei, otetAterinele se curata cat este posibil de solzi, li se taie captele, coditele si se curata de intestine prin apasarea burtii, apoi se spala in mai multe ape reci, se scurg de apa si se pun intr-un castron. Se adauga ceapa taiata foarte...
(citeste toata reteta)



410. Saramura de aterine


Pestisorii, dupa ce sunt curatati de intestine, spalati in apa rece si bine zvantati cu un servet, se sareaza si se insira pe un betisor care trece prin urechile lor. In felul acesta se frig mai multi deodata, sunt mai usor de intors si se frig repede. Nu se lasa sa se friga pana se rumenesc, ci pan...
(citeste toata reteta)



411. Saramura de biban


Bibanul nu se curata de solzi, i se scot numai branhiile si intestinele, in asa fel ca icrele sa ramana in peste. Se sareaza, se frige pe gratar, pe plita sau pe o tabla pusa pe focul de aragaz si presarata cu sare de bucatarie (nu prea fina). Se frige pestele pana se rumeneste pe ambele parti, se r...
(citeste toata reteta)



412. Saramura de platica sau de caracuda


Se prepara la fel ca saramura de biban, reteta 411....
(citeste toata reteta)



413. Saramura de stavrizi


Vezi Saramura de biban, reteta 411....
(citeste toata reteta)



414. Stavrizi prajiti


Vezi Peste prajit, reteta 402....
(citeste toata reteta)



415. Calcan rasol


Se taie capul calcanului, care nu se foloseste, iar corpul se spinteca, se scot intestinele dupa care se spala bine cu foarte multa apa rece la robinet. Corpul calcanului se taie in felii fara sa se curete de solzi si de piele, ca sa nu se faramiteze la fiert, se spala din nou cu multa apa rece ca s...
(citeste toata reteta)



416. Calcan prajit


Calcanul se curata, se spala si se taie la fel ca in reteta anterioara, apoi se sareaza, se pipereaza, se stropeste cu zeama de lamaie si cu putin ulei si se lasa sa stea 2-3 ore acoperit si tinut la rece.Inainte de masa, bucatile de calcan se dau prin faina si se prajesc in ulei bine incins. Se ser...
(citeste toata reteta)



417. Caras prajit


Se curata carasul de branhii, i se scot intestinele, se spala, se zvanta, se sareaza, apoi se da prin faina amestecata cu boia rosie de ardei dulce si se prajeste in ulei bine incins. La carasul mare se taie capul si se arunca, iar corpul se taie in bucati....
(citeste toata reteta)



418. Caracuda prajita


Caracuda se curata de solzisori, i se scot branhiile si intestinele si se spala bine, apoi se zvanta, se sareaza, se da prin faina amestecata cu malai si se prajeste in ulei incins....
(citeste toata reteta)



419. Peste oceanic prajit (cod)


Se prepara la fel ca in reteta 402, "Peste prajit"....
(citeste toata reteta)



420. Peste oceanic rasol (cod)


Vezi reteta 400, "Peste rasol"....
(citeste toata reteta)



421. File de peste oceanic pane


Vezi reteta 403, "File de peste pane"....
(citeste toata reteta)



422. Petse oceanic la gratar cu sos a la grec


Se prepara la fel ca reteta 405, "Peste la gratar cu sos a la grec"....
(citeste toata reteta)



423. Peste oceanic cu usturoi (spaniol)


Vezi reteta 407, "Crap cu usturoi"....
(citeste toata reteta)



424. Peste oceanic cu ciuperci (cod)


600 g file de cod sau alt peste, 300 g ciuperci, 100 g ceapa, 100 ml ulei, 1 lingura faina, 1 lingura bulion, 1 lingura zeama de lamaie, patrunjel verde, sare, piper si 1 ceasca de vinPestele se spala, se zvanta cu un servet si se taie in bucati potrivite, care se ung cu zeama de lamaie, se sareaza,...
(citeste toata reteta)



425. Cega rasol


1 kg cega, 1 ceapa, 2-3 radacini de patrunjel,1 morcov, 1 foaie de dafin, sare, cateva boabe de piper, ¼ pahar de otetCega se spala si se curata cu un cutit de solzii de pe spinare si dupa ce se scot intestinele se face o crestatura in lungimea sirei spinarii, extragandu-se nervul care daca nu este...
(citeste toata reteta)



426. Cega prajita


Se curata cega la fel cum s-a aratat in reteta 425, se taie in felii mai groase care se ung cu zeama de lamaie, se sareaza, se pipereaza, se dau prin faina si se prajesc in ulei amestecat cu unt. Se serveste fierbinte cu cartofi proaspeti fierti natur peste care se presara patrunjel verde taiat maru...
(citeste toata reteta)



427. Cega, calcan sau cod gratinat


½ kg peste, 100 g unt, 60 g faina, ¼ l lapte, sare, piper, 100 g cascaval ras, 1-2 ouaSe curata pestele si se pune la fiert cu apa si sare. Dupa ce a fiert 15-20 min, se lasa in apa in care a fiert pana se va raci putin, dupa care se curata carnea pestelui de oase. Intre timp, se prepara un sos gr...
(citeste toata reteta)



428. Peste gratinat cu ciuperci


½ kg peste alb (salau, stiuca, calcan sau peste oceanic), 100 g unt, 300 g ciuperci, 50 ml ulei, 1 ceapa, 60 g faina, ¼ lapte, sare, piper, 2 oua, 100 g cascaval rasSe curata pestele, se fierbe si se desface carnea de pe oase.Mai departe pregatirea se face la fel ca in reteta precedenta, numai ca ...
(citeste toata reteta)



429. Chefal prajit


Se curata chefalul, se spala, se zvanta cu un servet si se taie oblic in felii groase cam de un deget. Se ung apoi feliile cu zeama de lamaie, se sareaza, se pipereaza, se dau prin faina si se prajesc in ulei bine infierbantat. Se prajesc pe ambele parti pana la culoarea aurie. Se serveste cald sau ...
(citeste toata reteta)



430. Chefal a la grec


Se curata chefalul, se spala, se taie in felii groase cam de 2 cm, care se stropesc cu zeama de lamaie. Apoi se sareaza, se pipereaza, se ung cu ulei, se asaza intr-o tava unsa cu ulei si se introduc in cuptorul bine incins. Cand feliile de chefal s-a rumenit, se scoate tava din cuptor, iar peste ch...
(citeste toata reteta)



431. Crap prajit


1 crap cam de 1,500-2 kg, 200 ml ulei, 50 g faina, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare, 1 lamaie, cateva foi de salata verde sau crengute de patrunjel verde.Se curata crapul de solzi, se scot intestinele si se spala sub jet de apa la robinet. (Nu trebuie spalat intr-un vas cu apa deoarece stand in...
(citeste toata reteta)



432. Crap rasol


Vezi reteta 400 "Peste rasol"....
(citeste toata reteta)



433.Crap la gratar


Vezi reteta 404, "Peste la gratar"....
(citeste toata reteta)



434. Crap cu ciuperci


Vezi reteta 424, "Peste oceanic cu ciuperci"....
(citeste toata reteta)



435. Crap pescaresc


1 kg crap, 150 g ceapa, 150 morcovi, 150 ml ulei, 2-3 ardei grasi, 1 fir cimbru, 1 capatana de usturoi, 3 rosii mici, 50 g bulion, 100 ml vin, piper pisat, sareDupa ce crapul a fost curatat, spalat, si taiat in bucati, se sareaza si se pune intr-o tava cu ulei. Se adauga usturoi taiat marunt, ardei ...
(citeste toata reteta)



436. Crap a la grec


Se prepara la fel ca in reteta 430, "Chefal a la grec"....
(citeste toata reteta)



437. Saramura de crap


Vezi reteta 406, "Saramura de peste"....
(citeste toata reteta)



438. Crap marinaresc


1 kg crap,100 ml ulei, 100 g ceapa, 200 ml vin rosu, 300 g ciuperci, ½ kg ceapa, arpagic, piper, sare, 1 lingura de faina, 1 lingura de ulei, zeama de pesteSe incinge bine uleiul si se pune ceapa tocata foarte marunt, lasand'o sa se inmoaie, fara insa a se rumeni. Se pune deasupra pestele taiat buc...
(citeste toata reteta)



439. Plachie de crap sau de peste oceanic


1 kg crap, 150 ml ulei, 1,5 kg ceapa, 75 g bulion, ½ capatani de usturoi, 50 ml vin, 1 g piper, 1-2 fire cimbru, 2 foi de dafin, zeama de peste, sare, otetDupa ce se curata si se spala, se taie pestele in felii care se prajesc numai pe jumatate in ulei. Se scoate pestele din tava si in acelasi ulei...
(citeste toata reteta)



440. Marinata de crap sau alte specii de peste


1 kg crap sau alte feluri de peste, 100 ml ulei, 1 morcov, 2 cepe, 1 telina, 50 g bulion, 100 ml otet, 1 lingura faina, 1-2 foi de dafin, boabe de piper, sare, cimbru, lamaiePestele se curata, se spala, se taie in bucati, se sareaza si se rumeneste in ulei bine incins. Pentru marinata, pestele se ru...
(citeste toata reteta)



441. Lapti de crap, prajiti


In momentul in care se scot laptii din peste (cu mare grija ca sa nu se sparga fierea, iar daca s-a spart se inlatura partea care a fost stropita de fiere), se spala imediat si se tin in apa rece 1-2 ore, schimbandu-se apa intre timp. Se oparesc cu apa fiarta si dupa ce s-au racit se sareaza, se for...
(citeste toata reteta)



442. Crap, sau alt peste, sarbesc


1 kg peste, 200 ml ulei, ½ kg ceapa, 1 kg cartofi, ½ kg ardei gras, 100 g bulion, 100 ml vin, 2 fire cimbru, 1 legatura patrunjel, 1 g piper, boia, zeama de peste, sareDupa ce se curata si se spala, se taie crapul (sau orice alt fel de peste) in felii care se prajesc in ulei bine incins, pana capa...
(citeste toata reteta)



443. Crap pe varza


1 kg crap, 150 ml ulei, 50 g bulion, 100 ml vin, 1-2 kg varza, 1 foaie de dafin, 1 fir de cimbru, piper boabe, 300 g rosiiSe incinge uleiul intr-o tava si se stinge cu bulion si vin. Se adauga varza tocata foarte fin, boabele de piper, foaia de dafin, cimbrul si se introduce tava in cuptor, lasand v...
(citeste toata reteta)



444. Crap cu ciuperci si smantana


1 kg crap (sau 10-12 felii din orice specie de peste), 300 g ciuperci, 100 ml ulei, 1 lingura faina, 100 g smantana, 1 legatura patrunjel verde, ½ lamaie, sare, piperSe spala si se taie ciupercile in felii, se stropesc cu zeama de lamaie si se lasa la o parte pana se va pregati pestele.Crapul se c...
(citeste toata reteta)



445. Ghiveci de crap, sau alte specii de peste


Se prepara la fel ca si crapul sarbesc (v. reteta 442), adaugandu-se in plus diverse legume si zarzavaturi ca la orice ghiveci. Se prepara cu ulei si se poate servi cald sau rece....
(citeste toata reteta)



446. Crap sau alte specii de peste cu rosii


1 kg peste (crap, stiuca, salau, calca, somn etc.), 60 ml ulei, 100 ml vin sau apa, patrunjel verdeSe curata pestele, se inlatura capul si coada, iar partea ramasa se taie in bucati care se sareaza si se pun intr-o tava unsa bine cu ulei. Se introduce in cuptorul bine incins, ungandu-se din cand in ...
(citeste toata reteta)



447. Crap cu orez (pilaf de peste)


1 kg peste, 100 ml ulei, 2 cepe, 150 g orez, 1 lingurita bulion, piper, sareSe curata pestele, se inlatura capul si coada, iar restul se taie in bucati si se presara cu sare. Ceapa taiata marunt se pune la calit intr-o cartita cu ulei si cand s-a calit putin se adauga orezul (ales, spalat si bine sc...
(citeste toata reteta)



448. Crap umplut cu orez si stafide


1,500 kg crap, ¼ kg ceapa, 100 ml ulei, 70 g orez, 50 g stafide, 50 g paine alba, 1 ou, 1 lingura patrunjel verde taiat marunt, 1 lingurita de bulion, sare si piperSe alege un crap mare, se curata de solzi, se despica in ling pe la sira spinarii care se scoate si tot pe acolo se scot intestinele, i...
(citeste toata reteta)



449. Crap umplut cu ciuperci


Se prepara ca in reteta anterioara, cu deosebirea ca in loc de orez se folosesc pentru umplut ciuperci calite amestecate sau nu cu orez fiert sau inabusit....
(citeste toata reteta)



450. Crap umplut cu umplutura de peste


1 crap de 1, 500 kg care se umple, iar pentru umplutura inca 1 kg de crap, 100 ml ulei, 100 g franzela, 2-3 oua, sare, piper, patrunjel verde, 100 g ceapaCrapul pentru umplut se pregateste la fel ca in reteta 448. Dupa ce se curata si se scoate sira spinarii, se mai poate scoate si o parte din carne...
(citeste toata reteta)



451. Crap la cuptor cu sos scordolea de nuci


1,200 kg crap, 300 g miez de nuca, 100 g paine alba, cativa catei de usturoi, 200 ml ulei, otet sau 1 lamaie, sareSe curata, se spala si se portioneaza carpul fara cap. Se sareaza feliile, se ung cu ulei si se pun intr-o tava unsa tot cu ulei, dupa care se introduc in cuptorul bine incins, unde se c...
(citeste toata reteta)



452. Papricas de crap, somn, salau sau cod


1, 200 kg peste, 300 ceapa, 150 ml ulei, 50 g usturoi, 1 fir cimbru, ½ foaie dafin, 50 g bulion, ½ pahar vin, 1 kg cartofi, 300 g rosii, sare, boia sau piperSe taie crapul in bucati, se sareaza si se prajeste in ulei pana se rumeneste putin. In acelasi ulei se prajeste ceapa taiata marunt, la acre...
(citeste toata reteta)



453. Piftie de crap


1-2 crapi, 100 g ceapa, 1 ½ l apa, 1 lingurita zahar, cateva boabe de piper, usturoi, sareSe curata, se spala si se taie pestele in bucati, care se pun la fiert impreuna cu capul de la care s-au scos branhiile si osul amar. Trebuie sa numai atata apa cat sa cuprinda pestele, la care se adauga sare,...
(citeste toata reteta)



454. Chiftelute de peste de apa dulce sau oceanic


600 g peste curatat si fara oase, 100 g ceapa, 100 g paine, ¼ l lapte, 1-2 oua, 1 legatura patrunjel, sare, piper, faina si ulei pentru prajitPestele crud, fara oase, se trece prin masina de tocat, impreuna cu miezul de paine inmuiat in lapte si scurs bine, ceapa taiata marunt si calita putin in ul...
(citeste toata reteta)



455. Crochete de peste de apa dulce sau oceanic


600 g peste fiert sau fript, 100 g unt, 100 g faina, ½ l lapte, 2-3 oua, sare, piper, pesmet si ulei pentru prajitSe prepara mai intai un sos alb astfel: se pune untul intr-o craticioara pe foc moale, se adauga faina, se amesteca pana incep sa capete culoarea galbuie, se stinge cu lapte si se mai a...
(citeste toata reteta)



456. Crap la protap (reteta turistica)


Se curata si se spala pestele, se despica in doua in lungime, se sareaza, apoi se infige intr-un protap (tepusa) din lemn, de la coada spre cap. Daca pestii sunt mari se pun betisoae in interior (abdomen) desfacandu-i de-a latul, pantru ca sa fie patrunsi bine de foc. Tepusele cu peste se asaza cu s...
(citeste toata reteta)



457. Crap intreg la cuptor


Crapul se curata de solzi, se taie la burta, se scot intestinele (cu precautie sa nu se sparga fierea) si se spala repede in apa rece. Apoi se zvanta bine cu un servet, se cresteaza in cateva locuri, se sareaza, se pipereaza si se asaza pe o tava unsa cu ulei din abundenta. Pentru ca pestele sa-si p...
(citeste toata reteta)



458. Guvizi prajiti


Dupa ce li se scot barnhiile si intestinele, guvizii se spala in apa rece, se sareaza, se lasa 10-20 min dupa care se dau prin faina si se prajesc intr-o tigaie in ulei incins. Pentru ca sa se rumeneasca frumos, guvizii trebuie pusi la prajit astfel ca sa nu se atinga unii de altii....
(citeste toata reteta)



459. Lin prajit


Se prepara la fel ca guvizii prajiti, reteta 458...
(citeste toata reteta)



460. Pastravi rasol


1 kg pastravi, 1 ceapa, 1 morcov, 1 radacina de patrunjel, 1 foaie de dafin, cateva boabe de piper, patrunjel verde, sare, otet, 1 lamaie, cativa cartofi, 100 ml ulei sau untFiind un peste foarte sensibil, pastravul se tine tot timpul la gheata. Se ia un vas potrivit pentru cantitatea respectiva de ...
(citeste toata reteta)



461. Pastravi cu mujdei de usturoi


Se prepara la fel ca in reteta anterioara, insa in loc de sos se servesc cu unt infierbantat si cu mujdei de usutroi...
(citeste toata reteta)



462. Pastravi a la grec


Pastravi, sare, sos a la grec, lamaieSe prepara la fel ca si chefalul a la grec (v. reteta 430)....
(citeste toata reteta)



463. Pastravi prajiti


Se prepara la fel ca orice peste prajit....
(citeste toata reteta)



464. Pastravi in aspic


5-6 pastravi (mici sau de aceeasi marime), 30 g gelatina, 100 ml vin rosu, legume pesntru supaSe fierbe pastravul ca in reteta 460, apoi se curata de piele, se aranjeaza pe un platou si se orneaza fiecare pastrav in parte, cu bucati de legume, dupa care se lasa sa se raceasca.In apa in care a fiert ...
(citeste toata reteta)



465. Pastravi in aspic cu salata a la rus


Se prepara ca in reteta precedenta, cu deosebirea ca pastravii se aranjeaza pe un platou de salata a la rus si apoi se napeaza cu aspic (prepara din apa de la fiertul pastravilor in care s-a adaugat gelatina, sau dupa reteta 1541)....
(citeste toata reteta)



466. Ghiveci de pastravi


Se prepara la fel ca si ghiveciul de crap (v. reteta 445)....
(citeste toata reteta)



467. Pastravi cu smantana


Pastravi mici, unt, pesmet, smantana, vin, patrunjel verdeSe prepara din pastrvi foarte proaspeti (vii).Se unge o tava cu unt si ulei, se asaza pastravii intregi, putin crestati (dupa ce au fost in prealabil spalati si li s-au scos intestinele si urechile), se sareaza, se presara cu pesmet alb si se...
(citeste toata reteta)



468. Palamida


Palamida este o specie de peste marin fara prea multe oase. Se prepara in diverse feluri ca si crapul. Are carnea grasa si roscata la culoare....
(citeste toata reteta)



469. Chefal


Specie de peste marin, asemantor cu palamida, chefalul se prepara in diverse feluri, ca si crapul....
(citeste toata reteta)



470. Chitici


Chiticii sunt pestisori mici, care se prepara nespintecati. Cei mai mari se taie sub gura si prin taietura respectiva se scot intestinele prin apasare. Pestisorii se spala cu multa apa rece, se presara cu malai (faina de porumb mare), se freaca intre maini si din nou se clatesc cu apa rece, astfel ...
(citeste toata reteta)



471. Chitici prajiti


Pestisorii se curata si se spala, asa cum s-a aratat in reteta precedenta, apoi se sareaza, se dau prin faina de grau amestecata cu faina de porumb (malai) si se prajesc in ulei incins, astfel ca sa nu se lipeasca intre ei....
(citeste toata reteta)



472. Morun sau nisetru rasol servit cald


1,200 kg morun sau nisetru, 1 morcov, 1 radacina de patrunjel, 1-2 cepe, ½ telina, cateva boabe de piper, 1 lingura de otet, sare, lamaie, patrunjel verde, unt sau uleiSe curata pestele de solzi, razanduindu-se cu cutitul si placutele osoase, apoi se taie pe lungime in fasii groase ca mana. Se pres...
(citeste toata reteta)



473. Rasol de morun sau nisetru servit rece


Se prepara la fel ca in reteta 472, numai ca untul se inlocuieste cu ulei din care se prepara un sos cu putina zeama de la fiertul pestelui, in care se mai adauga zeama de lamaie sau otet, piper pisat si sare, dupa gust....
(citeste toata reteta)



474. Rasol de morun sau nisetru cu sos remulad


Se prepara ca cel din reteta 472, numai ca se serveste fara cartofi si alte legume, in schimb se serveste cu diferite sosuri adecvate: sos remulad, sos vinegreta, scordolea sau cu maioneza....
(citeste toata reteta)



475. Morun sau nisetru prajit


Vezi "Peste prajit" (reteta 402)....
(citeste toata reteta)



476. Morun sau nisetru la gratar


Pestele, fiind mare si carnos, se taie in felii, acestea se sareaza, se ung cu ulei si se frig pe un gratar bine incins, pe ambele parti, pana capata dungi rumenite de la gratar. Se serveste cu unt condimentat (unt frecat cu sare, piper, zeama de lamaie si cu patrunjel verde taiat marunt), cu unt to...
(citeste toata reteta)



477. Frigarui de morun sau nisetru


Morun sau nisetru, sare, ulei, sos a la grec, lamaieSe taie pestele in felii mai groase, care la randul lor se impart in bucatele mai mici. Aceste bucati se infig cate 4-5 pe betisoare de lemn sau pe frigarui de inox. Se sareaza, se ung cu ulei, apoi se frig la gratar, intorcandu-le pe toate partile...
(citeste toata reteta)



478. Morun sau nisetru pane


Pestele curatat se taie in felii, se sareaza, se pipereaza, se da prin faina, ou batut si prin pesmet alb. Se prajeste cu atentie, ca sa nu se arda pesmetul si in acelasi timp sa nu ramana pestele crud in interior. Se serveste cald, stropit cu unt fierbinte cu felii de lamaie si cu garnitura de cart...
(citeste toata reteta)



479. Ghiveci de morun sau nisetru


Vezi reteta 445, "Ghiveci de crap"....
(citeste toata reteta)



480. Marinata de morun sau nisetru


Vezi reteta 440, "Marinata de crap"....
(citeste toata reteta)



481. File de morun sau nisetru in aspic


600-800 g (o bucata) de morun sau nisetru, 1 kg de salata a la rus sau de legume cu maioneza, 300 g aspicSe fierbe bucata de morun sau nisetru, se lasa sa se raceasca bine, apoi se taie in felii.Se formeaza pe un platou lung un postament de salata, cam de doua degete inaltime, pe care se aranjeaza f...
(citeste toata reteta)



482. Salau prajit


Vezi reteta 402, "Peste prajit"....
(citeste toata reteta)



483. Salau rasol


Vezi reteta 400, "Peste rasol"....
(citeste toata reteta)



484. Salau file in aspic


Salau, aspic, legume pentru ornatSe fierbe salaul intreg sau taiat (fileuri), in zeama de legume pregatita la fel ca pentru peste rasol.Dupa ce s-a racit in zeama in care a fost fiert, se scoate cu mare grija ca sa nu se rupa, se curata de piele si se asaza pe un platou pescar. Se orneaza cu bucati ...
(citeste toata reteta)



485. File de salau pe salata a la rus


Din salau se scot fileuri si se fierb la fel ca in reteta anterioara. La urma se aranjeaza pe un postament de salata a la rus si se decoreaza cu maioneza....
(citeste toata reteta)



486. Salau cu maioneza


1 kg salau, 300 g maioneza, 1 lamaie, sare, piper, iar pentru ornat: masline, salata verde sau patrunjelPestele, fiert ca pentru rasol, se curata bine de toate oasele, apoi se amesteca cu o pare din maioneza, sare si piper, dupa gust. Se amesteca lejer, se da forma unui peste si se orneaza cu maione...
(citeste toata reteta)



487. Salau cu rosii provensal


1 kg salau, 500 g rosii, cativa catei de usutroi, 100 ml vin, 60 ml ulei, 50 g unt, piper, patrunjel verdeSe curata salaul, se taie in felii, care se sareaza, se pun intr-o tava si se ung cu ulei. Se presara deasupra usturoi tocat marunt si piper pisat, apoi se introduc in cuptor.Cand pestele s-a ru...
(citeste toata reteta)



488. Rulouri de salau pe salata a la rus


Salau (5-6 fileuri), 1 kg salata a la rus, sos remuladSe scot fileurile de pe oase si se taie in bucati de marimea necesara pentru rulouri. Se bat usor fileurile cu un ciocan de lemn, apoi se ruleaza cu pielea inauntru, altfel la fiert nu se mai mentine ruloul. Pentru mai multa siguranta, fiecare ru...
(citeste toata reteta)



489. Medalioane de salau sau de orice peste alb, stiuca sau cod


400-500 g peste, 300 g maioneza, 200 g aspic, 600 g salata a la rus si legume pentru ornatSe fierbe pestele, se curata de oase si de piele, se sfarama, se potriveste de sare si de piper, apoi se amesteca cu 100 g maioneza in care s-a adaugat jumatate din aspicul lichid. Se lasa sa se inchege la rece...
(citeste toata reteta)



490. Salau marinat


Se prepara la fel ca marinata de crap (v. reteta 440)....
(citeste toata reteta)



491. File de salau gratinat


Pentru 6 portii: 1,200 kg salau, 100 g unt, 60 g faina, ½ l lapte, 2 oua, 60 g cascaval,1/2 pahar vin, ceapa, sare, piperDupa ce pestele a fost curatat, se scot fileuri, se sareaza si se inabusa in putin unt, ceapa taiata foarte marunt si vin. Intre timp se pregateste sosul din restul de unt, faina...
(citeste toata reteta)



492. File de salau cu ciuperci, gratinat


Se prepara la fel ca in reteta precedenta, numai ca in sos se mai adauga 200 g ciuperci inabusite....
(citeste toata reteta)



493. Zacusca de salau, crap, somn sau cod


1 kg peste, 500 g morcovi, 150 g ceapa, 300 g mazare, 300 g arpagic, 100 g masline, 300 g castraveti acri, 200 ml ulei, 100 g bulion, 100 ml vin, sare, piperSe taie pestele in felii care se prajesc intr-o cratita cu ulei bine incins, numai atat cat sa se stranga pestele si sa capete culoare aurie. I...
(citeste toata reteta)



494. Somn


Somnul cu greutate intre 300 si 3 kg se numeste somotei, cel de la 3 kg pana la 7-8 kg se numeste iarma, iar cel ce trece peste aceasta greutate se numeste pana de somn.Pentru a se curata, somnul se freaca bine cu o carpa aspra cu sare mare, pana ce pielea devine alba si dispare mirosul neplacut de ...
(citeste toata reteta)



495. Pana de somn cu usturoi


1 kg burta, 50 ml ulei, 50 ml otet, piper boabe, 1 ceapa, 1 morcov, foi de dafin, cartofi, sareSe taie pestele (partea de la burta sau de la coada) in bucati (cate 2-3 la o portie) care se sareaza bine si se lasa acoperite 2-3 ore la rece. Se pune la fiert apa impreuna cu legumele taiate in felii, f...
(citeste toata reteta)



496. Somn rasol cu unt si cartofi


Pestele se pregateste la fel ca in reteta anterioara, numai ca se serveste cu cartofi fierbinti stropiti cu unt proaspat, presarati cu verdeata taiata marunt si cu felii de lamaie. Se serveste cald....
(citeste toata reteta)



497. Somn a la grec


Se prepara la fel ca si chefalul a la grec (v. reteta 430)....
(citeste toata reteta)



498. Somn prajit


Se prepara la fel ca si chefalul prajit (v. reteta 429)....
(citeste toata reteta)



499. Somn pescaresc


Se prepara la fel ca si crapul pescaresc (v. reteta 435)....
(citeste toata reteta)



500. Plachie de somn


Vezi "Plachie de crap" (reteta 439)....
(citeste toata reteta)



501. Marinata de somn


Vezi "Marinata de crap" (reteta 440)....
(citeste toata reteta)



502. Somn cu orez


Vezi "Crap cu orez" (reteta 447)....
(citeste toata reteta)



503. Somn cu rosii


Vezi "Crap cu rosii" (reteta 447)....
(citeste toata reteta)



504. Somn cu ciuperci


Se prepara la fel ca in reteta 424, dar fara smantana....
(citeste toata reteta)



505. Stiuca prajita


Se curata stiuca de solzi si de intestine, se taie capul (care se foloseste la ciorba de peste, daca est mai mare), iar corpul se spala si se taie in bucati. Bucatile se sareaza (eventual pentru un gust mai bun se ung cu zeama de lamaie), apoi se dau prin lapte in care se poate adauga si un ou (pent...
(citeste toata reteta)



506. Stiuca rasol


Se prepara ca in reteta 400, "Peste rasol"....
(citeste toata reteta)



507. Stiuca marinata


Se prepara la fel ca in reteta 440, "Marinata de crap"....
(citeste toata reteta)



508. Stiuca preparata din diferite feluri


Din stiuca se pot preapara diverse feluri de mancare la fel ca si din crap, mreana, salau sau din somn, folosind acelasi mod de preparare si aceleasi componente....
(citeste toata reteta)



509. Stiuca umpluta


1 stiuca mare de 1-1,500 kg, 100-150 g franzela de o zi, ¼ l lapte, 50 g stafide, 50 g zahar, 200 g ceapa, 100 ml ulei, 1 morcov, 1 radacina de patrunjel, 1 foaie de dafin, piper, sareSe alege o stiuca mare si proaspata, se curata de solzi, apoi se cresteaza in jurul capului si se trage pielea. Can...
(citeste toata reteta)



510. Stiuca umpluta la tava


Stiuca se pregateste la fel ca in reteta anterioara, se unge cu ulei, se presara usor cu faina si se asaza intr-o tava lunga cat stiuca, se toarna ulei peste ea si se introduce in cuptor la foc potrivit. In timpul friptului se stropeste cu ulei din tava, in care s-au adaugat 2-3 linguri de vin sau a...
(citeste toata reteta)



511. Crap sarat pajit


500 g crap sarat, 100 ml ulei, 2-3 linguri de lapte, 1 lingura de faina, cu varfSe pune pestele la desarat in apa calduta. Dupa 2-3 ore se schimba apa si se mai tine 2-3 ore. Apoi se curata de solzi, se spala in mai multe ape reci. Se taie crapul in bucati care se dau prin lapte, apoi prin faina si ...
(citeste toata reteta)



512. Crap sarat cu usturoi (scordolea a la Moldova)


1 kg crap sarat, 1 kg cartofi, 150 ml ulei, 1 lingura de otet, usturoi, sare si piper dupa gust, zarzavat de supaSe pune crapul la desarat, apoi se curata de solzi, se spala in mai multe ape, dupa care se pune la fiert cu zarzavat de supa si cu cateva boabe de piper. Dupa ce pestele a fiert, se ia v...
(citeste toata reteta)



513. Crap sarat preparat in diverse feluri


Din crap sarat, care se desareaza ca in reteta 511, se pot prepara diverse mancaruri la fel ca si din crap proaspat dupa retetele 406, "Saramura de peste", 435, "Crap pescaresc", 445, "Ghiveci de crap", 442, "Crap sarbesc", 447, "Crap cu orez" etc....
(citeste toata reteta)



514. Tipar prajit


Se prepara ca orice peste prajit (v. reteta 402)....
(citeste toata reteta)



515. Pui de balta pane (pulpe de broasca)


500 g (20-30) pulpe de broasca, 2 oua, pesmet, sare, piper, 50 g unt, 1 lamaie, ulei pentru prajitSe prepara numai din picioare proaspete.Se spala picioarele de broasca in apa rece, se stropesc cu zeama de lamaie, se sareaza, se pipereaza, se dau prin faina, oua batute si pesmet si se prajesc in ule...
(citeste toata reteta)



516. Melci cu mujdei de usturoi


Melcii se tin in apa rece cu sare, apoi, dupa o ora se spala tot in apa sarata, frecandu-i cu o periuta aspra. Se mai clatesc in apa si se pun sa fiarba circa 2 ore.Dupa ce au fiert, se scoate carnea cu o furculita de desert si se serveste cu mujdei de usturoi in care se mai pot adauga dupa gust: ze...
(citeste toata reteta)



517. Raci fierti in zeama de zarzavat


Raci vii, ceapa, morcov, ardei iute, cimbru, usturoi, foaie de dafin, piper boabe, sare, otetSe iau racii proaspeti (vii), li se scoate intestinul negru (care se trage afara rupand capatul cozii la mijloc), apoi se freaca pe burta cu o perie din paie de orez, dupa care se pun la fiert intr-un vas c...
(citeste toata reteta)



518. Raci fierti in vin


Se folosesc aceleasi ingrediente ca in reteta anterioara, iar in plus se adauga vin in apa in care se fierb racii....
(citeste toata reteta)



519. Saramura de raci (reteta turistica)


Se aleg racii mai mari, se curata si se frig pe jar. Cand sunt gata se pun intr-un castron, iar peste ei se toarna saramura (apa fiarta cu ardei iute si sare). Cand se servesc se toarna peste ei mujdei de usturoi....
(citeste toata reteta)



520. Scordolea de raci


30 de raci vii, 200 g franzela, 200 g miez de nuca, 2 capatani mici de usturoi, 200 ml ulei, sare, zeama de raciSe fierb racii la fel ca in reteta 517. Intre timp, se prepara sosul astfel: se piseaza bine miezul de nuca, apoi se adauga miezul de paine inmuiat bine in zeama in care au fiert racii si ...
(citeste toata reteta)



521. Cozi de raci pe salata a la rus


Raci fierti si salata a la rusSe aranjeaza pe un platou un postament de salata a la rus peste care se asaza cozi de raci. Apoi se sprituieste cu maioneza pe margine si intre cozile de raci....
(citeste toata reteta)



522. Batog cu masline


Batogul se taie in felii subtiri, se aranjeaza pe un platou si se decoreaza cu masline si felii de lamaie. Se poate servi si sub forma de tartine (franzela taiata in felii se unge cu unt sau cu maioneza peste care se asaza felii de batog si se garniseste cu jumatati de maslina)....
(citeste toata reteta)



523. Sarmale de peste


Sarmalele de peste se pregatesc la fel ca si cele din carne, cu deosebirea ca se inlocuieste carnea cu peste. Carnea de peste cea mai potrivita pesntru sarmale este cea din crap mare, somn sau din stavrizi. Pestele se transeaza scotandu-i sira spinarii, oasele si pielea. Se taie in bucati, se adauga...
(citeste toata reteta)



525. Midii sau stridii pane


40-50 stridii, 2-3 oua, 100 g pesmet alb, sare, piper, ulei, untSe spala bine cochiliile, se rad, se spala din nou, apoi se oparesc ca sa se deschida valvele pentru a se scoate carnea. Stridiile (carnea) se presara cu sare, piper, sa dau prin oua batute, pesmet si se prajesc in ulei incins, sau se a...
(citeste toata reteta)



526. Pilaf de scoici


40-50 scoici, 1 ceapa, ½ telina sau 1-2 radacini de patrunjel, 1 frunza de dafin, boabe de piper, 100 g ceapa, sare, 300 g orez, 100 g unt, 1 lingurita de bulionIn vasul in care a fiert zarzavatul se pun la fiert scoicile (20-25 min) spalate bine, se acopera vasul si se da deoparte de la foc. Dupa ...
(citeste toata reteta)



Epilare definitiva

Centru de epilare definitiva cu cea mai noua si eficienta tehnologie, sigura, fara riscuri.
www.epilare-definitiva.biz

Incalzire prin pardoseala

Tehnologie avansata pentru incalzire in pardoseala. Specialisti, documentatie, consultanta, instalare imediata.
www.heatplus.ro

Accesorii tunning

Masina ta ar fi mai atractiva cu accesorii tunning noi. Click aici pentru lista completa de accesorii auto tuning.
www.accesoriiautotuning.ro

Mancare chinezeasca.

Acum poti comanda din meniul office de mancare chinezeasca si economisesti din plin.
www.prestogrill.ro

Curatenie

Firma de curatenie ofera cele mai bune servicii din domeniu, curatenie vile, curatenie apartamente, spatii comerciale, etc
www.curatenie.info.ro

Catering

Firma de catering ofera servicii complete pentru orice fel de eveniment.
www.firmecatering.com

» Tractari auto

Firma specializata de tractari auto, oriunde in tara, costuri minime / km, sunati acum.
www.tractariauto.net

» Lustre

Colectia noua de lustre, lampe, veioze, toata gama de corpuri de iluminat, cel mai mare showroom.
www.corpurideiluminat.com

Petreceri copii

Organizam petreceri copii pentru Bucuresti si imprejurimi: asiguram toate elementele necesare celei mai reusite petreceri pentru copii: locatii perfecte, catering, animatori, clowni, baloane, confeti, cadouri, etc
www.petrecericopii.org


Cele mai bune preturi aer conditionat, instalam sisteme aer conditionat cu montaj inclus in pret.

Lider in piata de perdele din Romania, importator perdele Italia.

Executie amenajari interioare, oferta completa de servicii amenajari interioare.

Consultanta si solutii automatizari porti, importator sisteme de automatizari porti.